محققان بهداشت و تغذیه رژیم مدیترانه اى را بهترین رژیم براى سلامتى مى دانند. این رژیم ، مقدار زیادى ماهى غنى از چربیهاى امگا ۳ دارد که باعث کاهش التهاب و تورم مى شود، التهاب و تورم از عوامل ایجاد بیمارى قلبى و سرطان شناخته شده است. میوه جات، سبزیجات و لوبیا که با دارا بودن مواد فوتوشیمیایى مختلف از رگهاى خونى و سلولها در برابر عوامل سرطانزا محافظت مى کنند، جزو این رژیم غذایى است. اما مهمترین بخش این رژیم روغن زیتون است که باعث تقویت وکارایى هر یک از مواد و عملکرد آنها مى شود. روغن زیتون باعث کاهش میزان کلسترول خون ، کاهش تولید اسیدهاى صفراوى در جریان هضم غذا مى شود که همین اسیدها به عنوان عامل سرطان روده شناخته شده اند. این روغن کلسترول بد (LDL) را کاهش مى دهد چون این نوع کلسترول باعث آسیب دیدگى رگهاى خونى وتغییرات در ژنها و در نهایت سرطان مى شود. روغن زیتون در دو نوع «خالص» و «روشن» عرضه مى شود. روغنهاى زیتون خالص غنى از چربى غیراشباع هستند که خاصیت محافظتى کمترى دارند اما روغن زیتون روشن داراى رنگ روشن تر ومزه کمترى است (بوى کمترى دارد) و اصلاً چربى ندارد. البته این نوع براى پختن غذا و سرخ کردن زیاد مناسب نیست. زیرا در اثر قرار گرفتن در حرارت بالا، مقدار زیادى از مواد فتوشیمیایى خود را از دست مى دهد براى پختن غذا روغن بادام زمینى توصیه مى شود.