تحقیقات جدید نشان داد مصرف ماهی، احتمال ابتلا به بیماری سرطان پستان را تا 14 درصد کاهش می‌دهد.

خبرگزاری فارس: خوردن ماهی خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد
 

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث‌دی‌‌نیوز آمریکا،‌ محققان دریافتند که به طور منظم خوردن ماهی‌های روغنی مانند ماهی آزاد، ماهی تن و ساردین می‌تواند به کاهش خطر سرطان پستان کمک کند.

این تحقیقات نشان داد که این نوع ماهی‌ها حاوی یک نوع اسید چرب هستند که به N-3 اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) شناخته شده‌اند.

«دئو لی» محقق و پروفسور تغذیه در دانشگاه «ژجیانگ» در «هانگ‌ژو» واقع در چین گفت: افزایش مصرف PUFA N-3 دارای یک اثر محافظتی برای سرطان پستان است.

لی و تیم همکارانش 21 تحقیق مختلف را در خصوص مصرف ماهی‌ها و PUFA N-3 بررسی کردند.

در تحقیقات پیشین که منتشر شده است بیش از 800 هزار زن را در آمریکا‌، اروپا و آسیا و 200 هزار مورد سرطان پستان را شامل شده است؛ ‌زمان پیگیری این تحقیقات از 4 سال تا 20 سال بوده است.

گزارش جدید از این تحقیقات در مجله «بی‌ام‌جی» (BMJ) منتشر شده است.

ماهی‌هایی که از انواع مختلفی از PUFAها (اسیدهای چرب) را شامل می‌شدند در پیام‌های شیمیایی در مغز دخالت دارند، به تنظیم هر دو فعالیت رگ‌های خونی و سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

اسیدهای چرب نیز با خواص سلامت دیگری نیز مانند کاهش خطر مشکلات قلبی مرتبط هستند.

در این تجزیه و تحلیل‌ها محققان دریافتند که مصرف انواع بسیاری از PUFA‌ها -که خود ماهی نیستند- با خطرات کمتر این بیماری ارتباط داشته است.

زنان با مصرف بالای PUFA ها یک کاهش 14 درصدی در خطر ابتلا به سرطان پستان را داشتند.

این تحقیقات همچنین نشان داد که به ازای هر 0.1 گرم در هر روز افزایش در مصرف اسیدهای چرب، 5 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان وجود دارد.

لی در پاسخ به اینکه چقدر باید ماهی خورد گفت: به هر فرد در هر هفته یک تا دو وعده خوردن ماهی چرب پیشنهاد می‌شود.

وی گفت که نمی‌تواند با اطمینان کامل ارتباط بین PUFA ها و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان را توضیح دهد.

محققان بر این باورند که اسیدهای چرب ممکن است به تنظیم فعالیت مولکولهای درگیر در رشد سلولی و در گسترش سلولهای سرطانی کمک کند.